Op vrijdag 12 maart 2021 onthulde demissionair minister van cultuur Ingrid van Engelshoven het portret van Rufus Collins, dat gemaakt is door beeldend kunstenaar Brian Elstak. Het portret van de Amerikaanse theaterpionier is toegevoegd aan de portrettengalerij van de Stadsschouwburg Amsterdam. Ook kreeg de minister de maart-editie van Theaterkrant Magazine aangeboden, die onder gasthoofdredactie van The Need for Legacy werd samengesteld.

De onthulling van het schilderij maakt deel uit van het programma waarin stichting The Need for Legacy stilstaat bij de rijke en veelkleurige geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten. In samenwerking met ITA wordt de komende vijf jaar een aantal schilderijen van makers van kleur toegevoegd aan de uitgebreide portrettengalerij van de schouwburg.

Het evenement werd gemodereerd door Naomi van der Linden, en de livestream is hier terug te kijken.

Lees hier het artikel in de NfL-editie van Theaterkrant Magazine over Rufus Collins en het portret door Brian Elstak.