Gezocht: Projectcoördinator x/v/m

The Need for Legacy is een stichting gevormd door een nieuwe generatie podiumkunstenaars die zich inspannen voor een meer inclusieve Nederlandse theatergeschiedenis. Verschillende generaties theatermakers komen samen in het hier en nu om behoeftes te inventariseren, verhalen te delen en gesprekken te voeren over een meer diverse en inclusieve theaterwereld. Dit wordt gekoppeld aan vergeten geschiedenissen die gezamenlijk worden bestudeerd.
The Need for Legacy fungeert tevens als spreekbuis naar instanties die zich bezighouden met de archivering van de Nederlandse podiumkunsten, waardoor er gaandeweg een correctie komt op de wijze waarop de podiumkunsten worden gearchiveerd en hoe deze kennis op o.a. toneelscholen en in de sector wordt ontsloten.
De stichting werd opgericht in 2020 en liet van zich horen door bijvoorbeeld een online serie lezingen i.s.m. het Nederlands Theaterfestival, de opdracht en onthulling van het schilderij van Rufus Collins door Brian Elstak i.s.m. Internationaal Theater Amsterdam, en als gastredactie van een speciaal themanummer van Theaterkrant Magazine. Recent won stichting The Need for Legacy de VSCD Prosceniumprijs voor haar wezenlijke bijdrage aan het Nederlandse podiumkunstenveld. De organisatie is nog volop in opbouw en werkt samen met verschillende cultuurinstellingen en theaterscholen.

Functieomschrijving
Als projectcoördinator van The Need for Legacy vervul je allerlei praktische taken, waaronder organisatie van openbare ontmoetingen, besloten gesprekstafels, gesprekken/interviews, publicaties en events, evenals de communicatie hierover naar de eigen community en de buitenwereld. Je helpt de dagelijkse gang van zaken opzetten en stroomlijnen in samenwerking met het stichtingsbestuur.

Daarnaast onderhoud je contact met The Need for Legacy community, je helpt het contact met die gemeenschap en het omliggende netwerk onderhouden en zo ook in kaart te brengen waar eventuele behoeftes liggen.

We zoeken iemand

  • die affiniteit heeft met het verbreden van de theatergeschiedenis en/ of begrip van actuele denken rondom sociale gerechtigdheid/dekolonisatie, of een grote interesse om hierover veel te leren
  • met gevoel voor gemeenschap
  • voor wie contacten onderhouden vanzelfsprekend en belangrijk is
  • die met veel sociaal gevoel ook in samenwerkingsverbanden de belangen van de stichting en de mensen die zij vertegenwoordigt kan blijven zien én behartigen
  • met enig strategisch inzicht en politiek talent of in ieder geval ambitie op dit terrein om de wereld van instituten, grassroots en politiek behendig te kunnen navigeren
  • met ervaring in het produceren van events, of een grote wil om hierin te groeien
  • die plezier en talent heeft in schrijven.

We moedigen nadrukkelijk personen met een bi- of interculturele achtergrond aan te solliciteren, evenals uit andere gemarginaliseerde posities in de samenleving.

De persoon die deze rol zal gaan vervullen gaat in nauwe samenwerking en overleg met het bestuur van de stichting aan de slag.

We zoeken iemand die minimaal 4 dagen per maand beschikbaar is. We bieden voorlopig een zzp-positie aan voor minimaal 1 dag in de week. We beloven een spannende leerzame tijd bij een organisatie die na een flitsende start nu rustig de achterkant van de organisatie verder wil gaan opbouwen, neerzetten en bestendigen.

We zouden graag iemand vinden die in de Randstad gevestigd is en die per 1 januari 2022 kan beginnen. De sluitingsdatum voor sollicitaties is 18 november a.s., en gesprekken met het bestuur zullen eind november plaatsvinden. Reacties mogen in brief- of videovorm gemaild worden aan theneedforlegacy@gmail.com (met als onderwerp ‘Sollicitatie Projectcoördinator’).